Pari päivää ollaan värjötelty, kun ulkona on ollut asteita kymmenen molemmin puolin ja sataa tihuttanut. Ihan kuin eilen Kaisun hengityskin olisi höyrynnyt olohuoneessamme. Onneksi patenttikikkamme linnotautua tänne yhteen huoneeseen lämmittimen kanssa edelleen toimii ja kuumaa vettäkin on saatavilla.

Juu, pientä kriisin poikasta tosiaan pukkasi noista kurssivalinnoista viime viikolla, kun Passive Systems ei työskentelytavoiltaan vastannut ihan odotuksia, sisällöltään kyllä. Siinä sitten vielä tapasin uusseelantilaisen arkkariopiskelijan, joka oli uskaltautunut tuollaiselle design workshop -kurssille, jonka perään sitten itsekin hieman haikailin. Lopulta kuitenkin tulin siihen tulokseen, että näin näen ainakin maata hieman enemmän, kun ei tarvitse niin stressata harkkatyön perään, vaikka nykyisissäkin kursseissa toki riittää tekemistä. Varmaan tulen vielä lukukauden aikana kaipaamaan ajoittain suunnitteluprokkiksia, mutta sitten vaan täytyy purkaa se kiukku joihinkin muihin prokkiksiin.

Muuten viikko on taas mennyt nopeesti. Tiistaina oli tämä taidetunti, josta taidokkaasti luistin ensimmäisen tunnin jälkeen, kun mua ei niinkää napannut sillä hetkellä asetelman piirtäminen. Ihan hauskaltahan se maestro vaikutti, mutta ei ollut vaan mun juttu. Keskiviikkona käytiin rentoutumassa ostoskeskuksen alennusmyynneissä, joista pari paitaa jäikin käteen. Housuja kokeilin varmaan tusinan verran, mutta ne ei vaan toiminut. Tuskin täältä koko reissun aikana mitään lökäpöksyjä kuitenkaan löytyisi, kun kaikki on vaan niin ylikireetä.

Torstai-aamuna onnistunut viisumitoimistovierailu. Peukut pystyssä, että saadaa viisumit jo viikon päästä! Illalla käytiin tsekkaamassa Nike Workout Dancehall, mikä sinänsä oli ihan hauskaa. Tanssit oli monipuolisia, vauhdikkaita ja haastavia. Perjantaina missasin salsa-tunnin. Täytyy vähän kysellä ihmisiltä, minkälaista oli ja että voisikohan vielä osallistua.

Perjantai menikin lähes kokonaan reissujen suunnittelluun tuloksekkaasti kylläkin: kaksi rantalomaa takataskussa. Toinen on jo tässä helmikuun lopussa. Lähetään äiskän, iskän ja Kaisun kanssa tsekkaa Tyynivaltameri ja Puerto Vallarta. Toinen on sitten Meksikon lahelle Veracruziin, jonne lähdetään tyttöporukalla (minä, Kaisu ja Jenni) pääsiäislomalla. Näistä sitten ammenetaan voimia koko kevääksi.

Eilen illalla oli vielä Back2School-partyt Barrio Antiguassa Bar-Riossa. Ihan jees. Oli mukava taas nähdä kaikkia tyyppejä. Oli sekä meksikolaisia että ulkkareita. Meininki oli samanlaista kuin viime perjantaina: musiikkia laidasta laitaan ja covereita soittava bändi jamittaa aina silloin tällöin. Ensi kerralla voisi kyllä ettiä vähän erilaisemman mestan. Jos vaikka täältäkin löytyisi nyt niitä keikkoja.

Viikonloppu meneekin sitten läksyjen teossa, kodinhoidossa ja lepäillessä. Sunnuntaina voisi suunnata kaupunkiin ja Marcoon toteuttamaan taidehistorian viikkotehtävää analysoida yksi taideteos näyttelystä.