Ollaan tässä viime viikko oltu täysin kiinni koulussa. Kotitehtäviä on tullu välillä vähän puun takaakin, mutta tehtävät on ollu kuitenkin suhteellisen siedettäviä, lähinnä kirjoitelmia. Ihan mielenkiintoisia ja onhan niistä paljon oppinutkin, vaikka totuttelua kaipaa tällainen tasainen stressi palautuspäivistä. Selvitty on kuitenkin kunnialla ja ajoissa, vaikka Kaisun virtalähde hajosikin ja nyt meillä on käytettävissä vaan tää mun kone. Onneksi meidän unirytmi on niin erilainen, että se paikkaa osittain tilannetta.

Kaisu tässä on muutenkin seikkaillut enemmän viime viikolla. Omia huippukohtia on ollut lähinnä käynnit ostoskeskus Valle Orientessa (josta löysin vihdoin ihan kivat farkut. Ei mitkään lökärit kyllä, mutta muuten ihan hauskat.) ja Marcossa, paikallisessa nykytaiteen museossa. Museossa oli viimeiset päivät näyttelystä, jossa oli maalauksia 1400-luvulta 1900-luvun alkuun ja muutamia videoteoksia meidän ajalta niiden seassa. Ensi viikolla alkaa Diego Riveran näyttely, jota itse ainakin odotan innolla. Niin ja jäihän itse meksikolaiset salit näkemättä, joten sinne pian takaisin.

Kylmää on ollut vieläkin, mutta silti ensimmäiset kevään ötökät on kömpinyt jo esille. Kaisu listi urheasti ensimmäisen elävän torakan meillä kotona ja tässä kampuksella istuessamme ollaan juostu vähän väliä karkuun takertuvia amppareita. Tänään on ollut pitkästä aikaa jo hieman lämpimämpi ja maanantaiksi on luvattu 30 astetta. Jei. Täytyy toivoa, että lämpö tuo vähän enemmän elämää muutenkin, kun tuntuu että on ihan jäässä eikä koulun lisäksi ole tullut oikein tehtyä mitään muuta. Toisaalta seuraavilla viikoilla on luvassa kunnon ryhmätyökasautuma. Mielenkiintoisimmalta ja kummallisimmalta tuntuu tehtävänanto Passive Systemsistä: meidän tulee vierailla jossain pienessä kylässä tässä Monterreyn lähellä ja kysellä sieltä ihmisiltä heidän vernaculaarisesta arkkitehtuurista. Eipä ole tuollaisia tehtäviä tullut vastaan Suomessa. Sitä siis odotellessa.