Ihan älyttömän kuuma oli tänään. Ihan poikki, vaikka vaan bussilla mentiin taas tottuneesti kaupunkiin hakemaan viisumi-kuvia ja syömään lounasta ja juotiin vettäkin ihan hirveesti. Pakoiltiin siivoojaa, Ruthia, joka tuli tänään aamulla. Jee. Hienosti oli putsannut joka paikan. Muy bonito. Tuli taas tänään erityisen selväksi, että täällä ei kyllä auta hokea "Lo siento, pero no entiendo" (anteeksi, mutta en ymmärrä, jota siis olemme hokeneet ensimmäiset viikot), kun ei nämä täällä edes hidasta vauhtia, vaan hokevat samaa siihen asti kunnes vastaa säkällä no/si.

Käytiin tulostamassa viisumipapereita. Kävi oikein sutjakkaasti, kun puljusta löytyi poika, joka puhui englantia. Hermohan silläkin meinasi kyllä mennä, kun kysyvät kummalllisia paperikokoja siellä virastossa molemmin puolin tulostettuna. Vieläkään ei saatu oikean kokoiselle paperille, että täytyy itse hieman askarrella parin lomakkeen kanssa. Muutenkin saatiin tänään taas hyviä uutisia asian suhteen, kun systeemi oli muuttunut viime vuodesta: maksulomake löytyy netistä (registration maksaa 606 pesoa, viitisen kymmentä euroa) ja registration letterikin opiskelijanumeroineen pitäisi saada tällä viikolla. Hieman vielä pessimistisiä ollaan asian suhteen. Saa nähdä.

Hyvällä tuulella siis ollaan täällä päin maailmaa. Kohta ruvetaan opettelemaan käyttämään hellaa ja tekemään tuna-voileipiä. Äiskälle tiedoksi, että löydettiin valkosipuliakin! Ja oreganoa ja ketsuppia. Terveiset kaikille ja kiitokset kommenteista.